Waarom stopt TuneIn met spelen als mijn scherm in de slaapstand gaat?

Gewijzigd op Fri, 15 Dec 2023 om 05:05 PM

Dit zijn drie waarschijnlijke redenen waarom dit gebeurt:

1.) Mogelijk heb je je apparaat ingesteld om wifi uit te schakelen zodra je scherm gaat slapen. Als je naar een stream luistert via wifi, stopt de stream met spelen zodra wifi wordt afgesloten. Controleer de instellingen van je apparaat om er zeker van te zijn dat wifi ingeschakeld blijft.

2.) Android-toestellen met OS 3.1 of hoger hebben een functie die het energieverbruik vermindert door de wifi-prestaties geleidelijk te verlagen wanneer het scherm wordt uitgeschakeld. Hoewel het wifi niet volledig uitschakelt voor functies met een laag verbruik, betekent dit dat de TuneIn-app dan niet meer in staat is om te streamen. Momenteel heeft het apparaat geen optie om deze functie uit te schakelen.

3.) Op apparaten waarop Android 6.0 (Marshmallow) draait en de energiebesparingsmodus is ingeschakeld, verliest je apparaat de mogelijkheid om inhoud te streamen en af te spelen als het scherm in de slaapstand gaat wanneer TuneIn op de achtergrond speelt. Om dit probleem aan te pakken, ga je naar Android-systeeminstellingen en selecteer je 'Batterij'. Schakel vervolgens de energiebesparingsfunctie uit.

In het geval dat geen van bovenstaande situaties op je situatie van toepassing is, kun je inconsistente streaming met TuneIn ervaren zodra het scherm in de slaapstand gaat als gevolg van een andere energiebesparende app die tegelijkertijd op je apparaat gebruikt wordt. Raadpleeg in dergelijke gevallen de instellingen van die applicatie voor mogelijke oplossingen.